Werkzaamheden op Station Groningen verlopen voorspoedig

De afgelopen maanden zijn we druk bezig geweest met het “storm proof” maken van de monumentale kappen op perron 1 van Station Groningen. De werkzaamheden, die vrijwel uitsluitend ‘s nachts plaats vinden, vorderen voorspoedig en de reizigers hebben dan ook geen overlast. De werkzaamheden liggen in het verlengde van de vorig jaar verrichte werkzaamheden, toen we het westelijke en oostelijke deel van perron 1 reeds aangepakt hebben in een buitendienststelling.

Aan de stations zijde zijn prefab blokken met stempels en tuidraden aangebracht, de blokken functioneren tevens als zitbankjes. Aan de spoorzijde zijn tussen perron 1 en 2 zijn palen aangebracht. Bij windkracht 8 of hoger dienen hier in de toekomst tevens tuidraden te worden aangebracht en nadien weer verwijderd. Tussen spoor 1 en 2 wordt verder nog een ondersteuningsconstructie aangebracht.

Complimenten aan het projectteam, dat veel kwaliteit levert maar ook heel wat nachturen maken voor dit project!

Deze website gebruikt cookies. Door OK te kiezen of gebruik te maken van deze website geeft u hiervoor toestemming. Kies ‘Instellingen wijzigen’ voor meer informatie.
Annuleren2