Wier+ Den Dolder

Het gebouw heeft een bruto vloeroppervlakte van 3.600 m2 en bestaat uit 4 bouwlagen. De dichte gevels worden afgewerkt met spuitbeton. Aan de langszijde van het gebouw zijn 2 buitenruimten gecreëerd, die omheind worden en voor de patiënten bereikbaar gemaakt door middel van een loopbrug.

In de kelder bevinden zich hoofdzakelijk de sport- en therapievoorzieningen, waaronder een sporthal. Op de begane grond zijn de kantoorfuncties opgenomen. De opzet van het woonareaal op de tweede en derde verdieping bestaat uit 4 units van elk 6+1 individuele patiëntenkamers met eigen sanitaire voorzieningen, huiskamers, personele en separeervoorzieningen. Het gebouw is derhalve geschikt voor diverse  patiëntengroepen. Gezien de doelgroep was de molestbestendigheid belangrijk voor de bouwkundige opzet en afwerking van het gebouw. In het gebouw is betonkernactivering toegepast.

Deze website gebruikt cookies. Door OK te kiezen of gebruik te maken van deze website geeft u hiervoor toestemming. Kies ‘Instellingen wijzigen’ voor meer informatie.
Annuleren2