Terugblik project: Faunapassages Naardermeer

In een 9-daagse buitendienststelling heeft Hegeman samen met Mobilis en onderaannemers twee faunapassages gerealiseerd. Dit project bevond zich op een zeer bijzondere locatie, het internationaal erkende natuurmonument “Het Naardermeer”. Hegeman is een erkend specialist in de realisatie van faunapassages, de uitdaging zat hem deze keer echter bovenal in de locatie. Dat maakt het project logistiek gezien bijzonder uitdagend. Je kunt er simpelweg bijna niet komen: het bouwterrein was enkel toegankelijk via spoor of water. Dit zorgt ervoor dat het aan- en afvoeren van bouwmateriaal en afval via het spoor moest gebeuren. Tijdens de werkzaamheden zelf was de bouwruimte daarbij beperkt, waardoor ook hier naar oplossingen moest worden gezocht om de prefab elementen op de juiste plek in elkaar te monteren. Om dit voor elkaar te krijgen is er gebruik gemaakt van de grootste spoorkraan van Nederland, ook wel de Kirow genoemd.

Samen met bouwpartner Mobilis, heeft Hegeman dit logistiek complexe project in opdracht van Natuurmonumenten en ProRail succesvol kunnen afronden. We zijn erg trots op het resultaat, complimenten aan het gehele projectteam!

Voor een sfeerimpressie zie de onderstaande foto’s en natuurlijk de Hegeman Vlog over de nachtwerkzaamheden in Naardermeer:

In de onderstaande timelapse zijn de werkzaamheden van de 9-daagse buitendienststelling te zien in één minuut:

 

Deze website gebruikt cookies. Door OK te kiezen of gebruik te maken van deze website geeft u hiervoor toestemming. Kies ‘Instellingen wijzigen’ voor meer informatie.
Annuleren2