Terugblik Renovatie metrostations Oostlijn Amsterdam

 
π‘Ήπ’†π’π’π’—π’‚π’•π’Šπ’† en π’”π’•π’‚π’•π’Šπ’π’π’”, twee zaken waar wij bij Hegeman Bouw & Infra B.V. de afgelopen jaren veel ervaring in hebben opgedaan. Zo ook op ons project β€˜Stationsrenovatie Oostlijn Amsterdam’. Het is alweer twee jaar geleden dat we samen met onze opdrachtgever Metro en Tram, gemeente Amsterdam en onze bouwpartner De Groot Installatiegroep de gerenoveerde metrolijn openden.

De klus behelsde het opknappen van elf bovengrondse en vijf ondergrondse metrostations. Aangezien de metrolijn β€˜de Oostlijn’ een veel gebruikte verbinding is moesten alle stations tijdens de werkzaamheden in gebruik blijven. Door een slimme fasering en een goede afstemming met onze onderaannemers hebben we ons aan deze afspraak kunnen houden. Tevens hebben we met onze werkzaamheden het verkeer en bewoners in de binnenstad zo min mogelijk proberen te hinderen, door onder andere materiaal in de nachten via het spoor aan- en af te voeren.

Qua werkzaamheden een mooi en uitdagend project om op terug te kijken, maar het meest trots zijn we toch wel op de plaatjes van de eindsituaties. Het doel van de architect GROUP A architects was β€œeen toekomstbestendige en comfortabele metrolijn, zonder het oorspronkelijke karakter te ontkennen, maar juist door het zichtbaar maken van het oorspronkelijke ruw ogende DNA in combinatie met de toevoeging van contrasterende verfijnde materialen”. En daar kijken we door middel van deze mooie plaatjes twee jaar naar dato graag nog een keer op terug!

#renovatie #stations #metro #vervoer #partners #bouwen #trots #reizigers #uitdaging #logistiek #drivenbychallenge

 
Deze website gebruikt cookies. Door OK te kiezen of gebruik te maken van deze website geeft u hiervoor toestemming. Kies β€˜Instellingen wijzigen’ voor meer informatie.
Annuleren2