Transformatorstation Breezanddijk open voor publiek!

Sinds afgelopen week is Transformatorstation Breezanddijk open voor publiek. Als Hegeman Bouw & Infra B.V. hebben wij hier samen met al onze partners sinds augustus 2019 gewerkt op deze bijzondere locatie op de Afsluitdijk. Het gebouw was al een tijdje van de buitenkant te bewonderen. Met zijn kinetische gevel, bestaande uit bewegende aluminium plaatjes die de windenergie zichtbaar maken, is het een opvallend complex. Het gebouw huist een indrukwekkende hoogspanningsinstallatie die door enorme glazen vliesgevels door het publiek te bewonderen is. Het installatietechnische gedeelte van dit project is gerealiseerd door De Groot Installatiegroep.

Het nieuwe transformatorstation van Windpark Fryslân zet windenergie om naar stroom voor het elektriciteitsnetwerk. De 89 windturbines produceren op jaarbasis zo’n 1.500 GWh duurzame windenergie. Dat komt overeen met het stroomverbruik van zo’n 500.000 huishoudens. Middels een virtuele tour wordt in detail uitgelegd hoe dit alles in zijn werk gaat: https://lnkd.in/e9Mkcccz

#wind #energie #duurzaam #bouwen #installaties #drivenbychallenge

Deze website gebruikt cookies. Door OK te kiezen of gebruik te maken van deze website geeft u hiervoor toestemming. Kies ‘Instellingen wijzigen’ voor meer informatie.
Annuleren2