Rijksweg 35 en 36 bij Wierden / Almelo

Het werk bestond uit de volgende onderdelen:

Rijksweg 35

Het ontwerpen en realiseren van een nieuw stuk rijksweg als autosnelweg vanaf de kruising van de bestaande N35 met de spoorlijn Deventer Almelo tot aan het Twentekanaal bij Almelo. De totale lengte van dit wegvak is circa 5,1 km.

Rijksweg 36

Het ontwerpen en realiseren van rijksweg 36, een enkelbaans autoweg met gescheiden rijstroken. De totale lengte van dit wegval is ca. 2,2 km.

Kunstwerken

Het ontwerpen en realiseren van:

  • 4 tunnels;
  • 5 viaducten;
  • 1 fietsbrug;
  • 3 kleine bruggen;
  • 1 brug over het Twentekanaal;
  • Aanpassingen onderdoorgang Bedrijvenparksingel;
  • Circa 3,5 km geluidschermen.

Twentekanaal

Het verruimen van het Twentekanaal van Eefde tot de Diepenheimsebrug om het kanaal in overeenstemming te brengen met de nautische klasse Vo (vaarweg met vaardiepte beperkingen). Het zand dat hierbij vrijkwam is gebruikt voor het weglichaam.

De uitvoering van de kunstwerken is gestart in januari 2006. Ongeveer twee jaar later, in december 2007, zijn de betonwerken en geluidschermen opgeleverd. Dit is 8 maanden eerder dan de contracttermijn! De officiële opening door de minister van Verkeer en Waterstaat vond plaats op 29 september 2007. De directie werd gevoerd door Rijkswaterstaat, Directie Oost-Nederland.

Wilt u meer weten?

Wilt u graag meer informatie over dit project of over Hegeman+? Neem dan gerust contact op via onze contactpagina. Wilt u meer weten over andere projecten die door Hegeman+ zijn gerealiseerd, kijk dan op onze projectenpagina.

 

Deze website gebruikt cookies. Door OK te kiezen of gebruik te maken van deze website geeft u hiervoor toestemming. Kies ‘Instellingen wijzigen’ voor meer informatie.
Annuleren2