Station Dronten (Hanzelijn)

Naast Station Dronten kreeg Hegeman+ ook opdracht voor de realisatie van de afbouw van station Kampen Zuid. Bij het ontwerp is onder andere gekozen voor baksteen, wat vrij uniek is voor de Nederlandse stationsarchitectuur. Op de beide stations zijn fietsenstallingen aangelegd en hebben de gemeentes Kampen en Dronten de infrastructuur verzorgd. De Hanzelijn is in gebruik genomen op 12 december: de ingangsdatum  van de nieuwe spoordienstregeling 2013 – 2014.

Hegeman+ werkt vaker aan het spoor

Doorlopend werkt Hegeman+ aan het spoor, hoewel het soort opdracht sterk varieert. Zo zijn er door heel Nederland vergelijkbare stations gerealiseerd zoals de stations Heyendaal, Dukenburg, Vathorst en Amersfoort Centraal. Ook het voetgangersgebied van de stations Amsterdam Centraal en Zwolle zijn door Hegeman+ gerealiseerd.

Daarnaast hebben we in Nijverdal het Combiplan gerealiseerd, een geïntegreerde spoor- en wegtunnel inclusief station, werkten we in Hengelo aan de nieuwe voetgangerstunnel en perronoverkapping en hebben we landelijk meerdere onderdoorgangen voor zowel voet-, fiets-, als gemotoriseerd vervoer gerealiseerd. Ook heeft Hegeman+ de overkapping in Barendrecht, een megaproject met 9 betonnen spoorbuizen van 1500 meter lang, gerealiseerd.

Om reizigers comfortabel te laten reizen zijn wachtruimtes op stations Baarn, Boxtel en Almelo opgewaardeerd tot prima verblijfsgebieden (onder het mom van “prettig wachten”).

Deze website gebruikt cookies. Door OK te kiezen of gebruik te maken van deze website geeft u hiervoor toestemming. Kies ‘Instellingen wijzigen’ voor meer informatie.
Annuleren2